Typy mliekarní podľa veľkosti Počet článkov: 11
Remeselná mliekáreň - syráreň Počet článkov: 1
Vybavenie podľa produktu Počet článkov: 1
Na každý produkt potrebujete základné vybavenie
Analýza rizika a HACCP
V jednotlivých článkoch to bude vybavenie špecifikované ako základný zoznam + doporučené vybavenie. Veľkosť prevádzky nie je špecifikovaná, ale podľa nej je treba zvážiť typ a veľkosť zariadenia.
Triedenie je volené podľa využiteľnosti technologie. Nie je tu jednoznačne zohľadnené triedenie podľa charakteristiky produktov.
Základné vybavenie na spracovanie mlieka - produktom je základný polotovar:
- Surové mlieko pre farmársky predaj
- Pasterizované mlieko
- Hrudka
Vybavenie na konkrétne produkty:
- Čerstvé syry
- mäkké
- polotvrdé
- tvrdé
- tvarohy
- ricotta - urda
- Zrejúce syry
- Lisované
- Stekané
- Dohrievané
- Parené syry
- Ručne formované
- Strojne formované
- Zákvasy
- Mlieka
- Jogurty
- Žinčica
- Srvátkové nápoje
- Zmrzlina
- Výrobky z mlieka, zákvasov a syrov
- Syrové pomazánky
- Jogurtový dezert
- Puding
- Kondenzované mlieko
- Omáčky