Stroje a zariadenie syrárne max 400 L mlieka - chovateľ oviec
Výkon automatizovanej technologie farmárskej mliekarne by mal byť dimenzovaný tak aby sa dalo spracovať zbierané mlieko 8 hodínny. Vyvarujeme sa tomu že sa nespracuje mlieko pri zvýšenej dojivosti alebo z dôvodu sviatku a choroby. Zariadenie na skladovanie vychladeného surového mlieka by malo mať kapacitu najmenej na 1.5 dňa pri najvyššej produkcii farmy. Z technologického hľadiska je nutné braťdo úvahy aj minimálne množstvo spracovania mlieka v jednej várke pretože u oviec môže sezónne produjcia veľmi kolísať
|
|
YE 100 Elektrický procesor na výrobu syra, jogurtu žinčice a pod. 100 L nádoba YE 200 Elektrický procesor na výrobu syra, jogurtu žinčice a pod. 200 L nádoba Je možné spracovať 2 - 3 várky za 8 hod Je možné zbierať mlieko 2 dni a vychladiť ho na 5°C minimálne množstvo vo várke je 20L Je možné plniť tekutiny a jogurt priamo do nádob |
|
Čerpadlá mlieka 2x 1x na surové mlieko 1x na produkty |
![]() ![]() |
Stôl syrársky stekací | ![]() |
Polica na stekanie mäkkých syrov | ![]() |
Kade a harfa na mlieko a produkty |
Z praktických dôvodov je výhodné aby boli zariadenia a stoly mobilné. Je to potrebné kvôli jednoduchej hygiene, modifikovateľnosti produkcie, ale aj z legislatívnych dôvodov