Kravský čerstvý syr - hrudka na parenie
Pasterizácia šetrná |
|||||
Krok |
čas v min |
Teplota °C |
pH |
Množstvo |
Poznámky |
Pasterizácia šetrná |
30 |
62 |
6,7 |
300 L mlieka |
|
Chladenie |
10 |
42 |
6,7 |
|
|
Sýrenie |
|||||
Krok | čas v min | Teplota °C | pH | Množstvo | |
Pridanie kultúry |
0 |
42 |
6,7 |
4,5 L = 1,50% |
sacco ST 542 |
Pridanie kalcia |
0 |
42 |
6,7 |
60 ml |
|
Pridanie syridla |
30 |
42 |
6,6 |
6 g |
Natural Rennet Powder |
Rezanie syroviny |
60 |
31 |
6,58 |
|
|
Zahájenie miešania- dosúšanie |
75 |
31 |
|
|
|
Zahájenie dohrievania |
88 |
31 |
6,2 * |
|
|
Koniec dohrievania |
100 |
39 |
6,00 |
|
|
Ocedenie - odčerpanie |
110 |
39 |
|
|
|
Kvasenie - parenie |
|||||
Uloženie do foriem | 0 | 42 | 6,2 | ||
Vykvasenie | 5 hod | 42 | 5,2 * | ||
Ochladenie | 15 hod. | 5-10 | 5,1 |
Po ochladení je možné syr skladovať niekoľko dní *
* nutné experimentálne overiť