Horká čokoláda s malinami a  kozím syrom- vírenie

Dark Chocolate Brownies with Raspberry Goat’s Cheese SwirlPhotograph: Yuki Sugiura for the Guardian

Tieto bonbóny sú smotanové aj ovocné ale pridaná čokoláda môže zmeniť všetko. Majú hustý, karamelový základ s malinami ,  Posypaný sladkým a smotanovým kozím syrom.  Môžu sa použiť čerstvé aj rozmrazené maliny. Ale môže to fungovať aj s iným farebným ovocím

Výroba 30 malých štvorčekov - hmota

125g maliny zľahka podrvené
2 tbsp brandy alebo višňový likér
285g tmavá posekaná čokoláda (70% alebo viac)
170g Nesolené maslo posekané na kúsky
125g mlieka
400g cukor
1 lyžica vanilkového cukru (alebo vanilka)
4 veľké vajcia
130g hladkej múky
¼ lyžice prášku do pečiva
½ lyžice soli

Na polevu -posýpku


225g kozí syr
110g smotanový syr
2 lyžice nesoleného masla
1 1 vajce
50g cukor
½ lyžice mandľového extraktu

Nechajte zmäknúť ingrediencie na polevu pri izbovej teplote. Predohrejte rúru na 180Cand  vymažte formu asi 20 cm x 30cm maslom. Dajte maliny do misy a zmiešajte ich s brandy alebo griotkou. Odstavte ich bokom.

2 Melt the chocolate and butter in a large saucepan over a low heat. Roztavte šokoládu a maslo v kastrole pri nízkej teplote. Keˇje čokoláda úplne rozpustená zoberte ju z ohňa a zašlahajte mlieko. Chladte asi 5 minút. Stir in the sugar and vanilla. Zamiešajte postupne po jednom vajciamúku prášok do pečiva a soľ. Miešajte až kým sa to nespojí. Pridajte polovicu malín  a dajte túto hmotu na plech

Rozšľahajte kozí syr zo smotanovým syrom maslom vajcom a mandľovým extraktom a lež bude hmota  hladká a nadýchaná. Opatrne vmiešajte druhú polovicu malín zo šťavou..

4 Vyklopte túto hmotu s použitím lyžice na cesto a rozotrite to zľahka nožom. Pečieme po dobu 30 minút do svetlo hnedej farby The top will be just turning light brown. Pred pokrájaním chladte najmenej 15 minút..

5 Skladujte pri izbovej teplote dobre zabalené alebo prikryté. Aroma a konzistencia týchto bonbónov sa veľmi zlepčí ak ich necáte odpočinúť najmenej do druhého dňa.

Recipe supplied by Faith Durand, thekitchn.com